Noise Reduction

Van 12 januari tot en met 16 februari 2020 toont Art Gallery O-68 in Velp tekeningen van Lenneke van der Goot (Arnhem), video’s van Inge Reisberman (Leiden) en sculpturen van Coen Vernooij (Nijmegen). Een tentoonstelling over het creëren en herdefiniëren van ruimte. De opening werd verricht door Marjolein de Groen (Collectie de Groen). De finissage vindt plaats op zondag 16 februari tussen 15.00 en 17.00 uur.

* Artist Talk:
Op zondag 16 februari, voorafgaande aan de finissage, geef ik een Artist Talk in de galerie met als titel A Saucerful of Secrets.
Het programma:
13.30 – 14.00  uur: Inloop met drankje
14.00 – 15.00 uur: Presentatie en discussie De kosten zijn €10,- per bezoeker als tegemoetkoming in de kosten van de kunstenaar, ter plaatse te voldoen  (FairPracticeCode).
15.00 – 17.00 uur Finissage
Aanmelden bij Anne Mie Emons

Art Gallery O-68
Oranjestraat 74, Velp

Verwerving video-triptiek Respice Finem

Video Exitium Inge Reisberman
Fragment uit Exitium (gif-animatie)

Verheugd ben ik over de verwerving van de video’s Exitium, Periculum en Contemplatio uit de serie Respice Finem door Rijksmuseum Twenthe.

Respice Finem is een serie van vijf video’s geïnspireerd op het bijbelverhaal Sodom en Gomorra. Het verworven drieluik vormt het hart van de serie.

Van 26 januari t/m 25 augustus 2019 was de video-installatie te zien in Rijksmuseum Twenthe.

Continuüm in De Vishal

Expositie Continuüm in De Vishal Haarlem met werk van o.a. Inge Reisberman

Van 23 februari  tot en met 24 maart 2019 is de tentoonstelling ‘Continuüm’ te zien in de Vishal. Deze groepsexpositieis een ononderbroken spel van licht, schaduw, reflectie en geluid. Zes kunstenaars tonen door middel van video’s, computeranimaties en tekeningen hun verbeelding.

In het algemeen is een continuüm een verzameling van alle mogelijkheden of waarden zonder onderbrekingen. Licht, duisternis, verstilling, beweging en groei spelen een rol in het werk van de exposerende kunstenaars. Curator Marcella Kuiper heeft in de Vishal een labyrintische ruimte gecreëerd waarin de werken een plek hebben gevonden. Zelf heeft zij een installatie gemaakt waarbij het licht weerkaatst wordt op een spiegeldoolhof. Zo ontstaat er een samenspel van licht en schaduw.

Deelnemende kunstenaars: Marcella Kuiper, Jef Bosman, Inge Reisberman, Federico Murgia, Eelco Brand en Anneke Walvoort

De Vishal
Grote Markt 20
2011 RD Haarlem

Openingstijden: di t/m za 11.00 – 17.00 uur en zo 13.00 – 17.00 uur

HONDEN

Kunstzaal Achterom – Haaksbergen
6 januari t/m 10 februari 2019

Een expositieruimte van beneden tot boven bomvol met uitsluitend afbeeldingen van HONDEN door 26 kunstenaars. Concept en organisatie: Nell Annink.

Keramische tegel, 20 x 15 cm, uit serie van 6. Oplage: 25

Openingstijden:
zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.30 uur of
op afspraak via T 053 573 0200 of info@kunstzaalachterom.nl

Kunstzaal Achterom – Sterrebosstraat 2 – 7481DD Haaksbergen

Linked / Unlinked

Inge Reisberman presenteert videowerken in de Red Carpet Lounge

8 en 9 december 2018

Stand-alone video’s, nieuwe en oudere werken, die geen deel uitmaken van een serie. Vrijdag 7 december om 16.00 uur is de opening, waar je van harte welkom bent.
Red Carpet Lounge, Stationsweg 31-33, Leiden.

DIALOGUE#01, video van Inge Reisberman en Michiel Keller
DIALOGUE#01, video van Inge Reisberman en Michiel Keller

Programma:

Dialogue#01 (2017) is een korte film, gemaakt door Inge Reisberman en Michiel Keller. Twee mannen maken kennis met elkaar, tasten elkaar minutieus af en verkennen hierbij hun fysieke grenzen. De film is eerder te zien geweest tijdens Leiden International Short Film Experience en in het Voice4thought festival, eveneens in Leiden.

Hit The Road (2018, première) toont de intrigerende beelden van een drukke verkeersweg in het centrum van de Iraanse stad Shiraz. (première)

In Hemerocallis (2018, première) is een daglelie van zeer dichtbij gefilmd, waarbij het proces van bloei naar verval is gemanipuleerd. (première)

Daarnaast zullen diverse andere videowerken te zien zijn.

Locatie
De Red Carpet Lounge is een tijdelijke Pop-up cinema, bar en club in het voormalige ABN/AMRO gebouw. Stationsweg 31-33, Leiden.
Open zaterdag 8 december 12.30 – 15.30 uur en
zondag 9 december van 14.00 – 18.00 uur. Vrije toegang.

Aankondiging Respice Finem

April 2018

De video-installatie Respice Finem is na anderhalf jaar afgerond. De serie bestaat uit vijf werken.

Het thema van de videoserie Respice Finem (lat. Overdenk het einde) vindt zijn oorsprong in het bijbelverhaal Sodom en Gomorra, waarin het over vernietiging als straf voor een goddeloze levenswijze gaat. Alleen het gezin van Lot wordt van hogerhand gered, mits tijdens de vlucht één gebod wordt nageleefd : gij zult niet omkijken. De vrouw van Lot kan echter haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en kijkt toch om; zij deformeert in een zoutpilaar.

Geen weerstand kunnen bieden aan nieuwsgierigheid, toch omkijken, aan- en beschouwen, het zijn eigenschappen in de menselijke natuur die desastreuze gevolgen kunnen hebben – zoals in het geval van Lots vrouw – maar evengoed “tijdloze” momenten en bezielde kunst kunnen opleveren.

In de video’s die deel uitmaken van de serie Respice Finem, wordt óók omgekeken. De beelden geven een persoonlijke interpretatie van wat er gebeurt als je nieuwsgierig bent, tóch omkijkt en beschouwt.

Respice Finem bestaat uit de volgende videowerken:

Periculum
Exitium
Contemplatio
Circulus Vitae
Ars Moriendi

Inge Reisberman-still uit videotriptiek respice finem
Still uit Respice Finem, drieluik editie

RIJKSMUSEUM TWENTHE

Video Upstream op zaal in RMT

Vanaf medio oktober 2017 is mijn video Upstream weer op zaal te zien. Upstream maakt deel uit van de videoserie Natures Mortes.

De verzamelaar achter de Collectie Wilploo – Ingrid Blans – schonk in 2015 opnieuw een  serie kunstwerken aan Rijksmuseum Twenthe. Werk van o.a. Renie Spoelstra, Bram Bogart, Inge Reisberman, Zoltin Peeter en Els Binnendijk is vanaf nu onderdeel van de collectie van RMT.

inge-reisberman-rijksmuseum-twenthe-wilploo
De video Upstream in Rijksmuseum Twenthe, collectie Wiploo